Panouri Fotovoltaice

Panouri Fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt componenta care genereaza energie sistemelor fotovoltaice prin conversia radiatiei solare in energie electrica. ✅ Panourile fotovoltaice monocristaline, ✅ panourile fotovoltaice policristaline si panourile fotovoltaice amorfe se pot utiliza in cadrul sistemelor fotovoltaice cu baterii (sisteme zolate, OFFGRID) sau sisteme fotovoltaice legate la retea (ONGRID).

1
panouri fotovoltaice putere maxima (pmax) 55w
ordoneaza dupa:
comanda rapida 2:
0738 756 454
comanda rapida 1:
0799 818 330
Panou fotovoltaic 55w

Panou fotovoltaic policristalin pentru sisteme fotovoltaice izolate ( ...
60,98 €361 lei
in stoc
Detalii
1
panouri fotovoltaice putere maxima (pmax) 55w
INFO: preturile in Euro NU includ TVA, cele in Lei includ TVA

Panouri fotovoltaice - informatii generale

Panouri fotovoltaice - informatii generale
Panourile Fotovoltaice reprezinta generatorul de energie in cadrul unui sistem fotovoltaic. Panourile au rolul de conversie a energiei fotonilor în energie electrica realizata cu ajutorul a mai multor celule fotovoltaice. Un panou fotovoltaic este compus din mai multe celule fotovoltaice conectate electric şi laminate intre folii de acetat de vinil cu transparenta înalta acoperite cu sticla cu conţinut redus de fier si rezistent la intemperii.
Panoul fotovoltaic mai este cunoscut şi sub denumirea de modul fotovoltaic sau panou solar fotovoltaic.

Panourile fotovoltaice sunt de tip monocristalin, policristalin si amorf si se pot monta in functie de caracteristicile proiectului pe acoperis, terase sau direct pe sol. Pentru fiecare din aceste cazuri sistemele de fixare sunt diferite. In ultima perioada s-au dezvoltat sisteme de montaj integrat in acoperis, panourile fotovoltaice fiind produse cu sisteme de hidroizolatie inclus (sistem SUNRIF), transparente sau hibride (in combinatie cu panourile termice). 
Randamentul panourilor fotovoltaice a crescut in ultima vreme, ajungand la 20% iar durata de viata este peste 25 ani si e determinata în cea mai mare măsura de provenienta si calitatea celulelor fotovoltaice, tehnologia de lipire a acestora, transparenta foliilor de acetat etilic de vinil în care sunt montate, tehnologia de vidare şi transparenta sticlei. Performantele iniţiale ale panourilor fotovoltaice se reduc în timp ca urmare a îmbatranirii materialelor din care sunt fabricate, calitatea foliilor şi a sticlei fiind esenţiale pentru evoluţia în timp a puterii de ieşire.
Panouri fotovoltaice Monocristaline
Panourile fotovoltaice monocristaline reprezinta cea mai buna opţiune dacă spaţiul disponibil pentru montaj este limitat, capacitatea instalata fiind mai mare cu 3-4 % decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice policristaline şi cu 10% mai mare decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice amorfe.
Panouri fotovoltaice Policristaline
Panourile fotovoltaice policristaline sunt cele mai utilizate ca urmare a preţului mai scăzut şi a performantelor similare panourilor fotovoltaice monocristaline desi randamentul lor este usor mai scazut decat cel al panourilor fotovoltaice monocristaline
Panourile fotovoltaice policristaline sunt realizate într-o diversitate mare de puteri de ieşire. Celulele din siliciu policristalin sunt alcătuite din atomi de siliciu care nu sunt orientaţi uniform şi formează mai multe cristale spre deosebire de cele din siliciu monocristalin unde siliciul cristalizează uniform într-o structura cristalina unica. Ca urmare a acestui fapt celulele de siliciu policristalin au suprafaţa şi culoarea neuniforme.
Tehnologia de fabricaţie a panourile fotovoltaice policristaline a fost îmbunătăţita continuu astfel incit eficienta acestora este astăzi aproximativ egala cu cea a panourilor fotovoltaice monocristaline standard. Garanţia pentru o putere de ieşire mai mare de 80% din valoarea puterii iniţiale este minimum 25 de ani.
Daca nu aveţi limitări de spaţiu, panourile fotovoltaice policristaline sunt cea mai buna soluţie pentru toate tipurile de aplicaţii: putere mica, medie şi mare,oferă performante aproximativ egale cu ale panourilor monocristaline, au un cost mai scăzut şi cea mai mare arie de răspândire.
Panouri fotovoltaice amorfe
Panourile fotovoltaice amorfe sunt de generaţie noua si mai putin folosite decat cele cu celule din siliciu cristalin. Procesul de producţie al celulelor presupune depunerea unor straturi succesive de material semiconductor avand grosimea de ordinul nanometrilor ce reduce astfel cantitatea de material necesar la fabricare şi implicit costul celulelor cu aproximativ 30%.
Insa randamentul panourilor fotovoltaice amorfe este deocamdată mai scăzut decât al celor cu celule din siliciu cristalin, variind intre circa 7% pentru panourile cu siliciu amorf şi 13% pentru panourile cu celule CIS/CIGS.

Orice panou fotovoltaic ai alege importanta este traditia si reputatia producatorului,garantia oferita, tehnologia de fabricatie si control.



Panouri fotovoltaice 360W

Panouri fotovoltaice 360W

Panou fotovoltaic 360W monocristalin

Panou fotovoltaic produs de Sunerg Solar Italia, 72 celule, cu tolerante doar pozitive max 3%.

Curent maxim (Imp): 9.35 A
Curentul de scurt circuit (Isc): 9.87 A
Dimensiuni (W x H x D): 990 x 1968 x 40 mm
Eficienta %: 18.47 
Greutate: 22.3 kg
Putere maxima (Pmax): 360 W
PV open circuit voltage (VOC): 47.69 V
Tensiune maxima (Vmp): 38.51 V
Tip panou fotovoltaic: monocristalin