Filtre
Turbine Eoliene

Turbine Eoliene

Turbinele eoliene, alaturi de panourile fotovoltaice, genereaza energia electrica in cadrul unui sistem de energie regenerabila transformand energia eoliana in energie electrica. Puterea generata de turbinele eoliene este direct proportionala cu viteza vantului de aceea dimensionarea corecta a turbinei va tine cont de locatia unde va fi amplasata (viteza medie anuala a vantului, inaltime, vecinatati, distanta pana la acumulatori).

Turbinele eoliene pot fi cu ax orizontal sau cu ax vertical.

4
turbine eoliene
ordoneaza dupa:
comanda rapida 2:
0738 756 454
comanda rapida 1:
0799 818 330
Mini turbina eoliana 3 pale 300W
NOU

...
447,49 €2.650 lei
stoc furnizor
Detalii
Turbina eoliana 300W cu MPPT

...
592,54 €3.509 lei
in stoc
Detalii
Turbina eoliana 600W

...
876,57 €5.191 lei
stoc furnizor
Detalii

Turbina eoliana 1600W

...
2.018,60 €11.954 lei
stoc furnizor
Detalii
4
turbine eoliene
INFO: preturile in Euro NU includ TVA, cele in Lei includ TVA

Micro Turbine Eoliene - informatii generale

Micro Turbine Eoliene - informatii generale
Turbinele eoliene au fost folosite in trecut in gospodarii pentru morarit sau pomparea apei. Astazi aplicatiile micro turbinelor eoliene sunt destinate generarii de energie electrica in zonele izolate.
Pentru a obtine un randament satisfacator al turbinei eoliene este foarte importanta alegerea locatiei, deoarece viteza vantului difera foarte mult de la o zona la alta si de alti factori locali: inaltime turn, locuinte invecinate, vegetatie, dealuri etc.
Vegetatia si locuintele invecinate influenteaza curgerea aerului in turbina si implicit reducerea puterii generate. De asemenea instalarea turbinelor eoliene pe acoperis poate fi influentata de geometria acoperisului dar si aparitia eventualelor probleme legate de aparitia rezonantei datorate vibratiilor sistemului turbina eoliana - structura de rezistenta a locuintei.
Ca si in cazul avionului, trebuie sa-i asiguram turbinei o zona cu o curgere uniforma si fara turbulente a aerului. De obicei se iau in considerare inaltimi ale turnului turbinei de minim 6,7m iar de preferat ar fi 9 sau 12m.
Puterea generata de o turbina eoliana este greu de estimat fara masuratori efectuate cu anemometre in locatia de montaj. In luarea unei decizii privind instalarea unei turbine eoliene trebuie tinut cont de potentialul eolian masurat in locatie, puterea nominala a turbinei comunicata de producator (care se realizeaza doar la viteze de 11-13m/s!!) si curbele de putere in functie de viteza vantului.
De asemenea, in alegerea unei turbine eoliene trebuie tinut cont si de costurile si planurile de mentenanta. De exemplu in cazul unui sistem hibrid fotovoltaic – eolian se poate programa mententanta anuala in timpul verii cand sistemul produce aproape integral energia din panourile fotovoltaice.