Invertoare Off-Grid

Invertoare Off-Grid

Invertoarele sunt echipamentele din componenta sistemelor fotovoltaice care asigura functionarea majoritatii consumatorilor clasici la tensiunea de 220V. Invertoarele pot fi alimentate la 12V, 24V sau 48V CC direct din bancul de baterii si genereaza tensiunea de 220V. In functie de tipul undei sunt invertoare unda modificata si invertoare unda sinus pur.

1
invertoare off-grid putere 2000w
ordoneaza dupa:
comanda rapida 2:
0738 756 454
comanda rapida 1:
0799 818 330
Invertor 24V unda sinus pur 2000W
NOU

Invertor 24V 220V cu unda sinusoidala pura, design nou si eficienta de...
529,81 €3.134 lei
lipsa stoc
Detalii
1
invertoare off-grid putere 2000w
INFO: preturile in Euro NU includ TVA, cele in Lei includ TVA

Invertoare pentru sisteme fotovoltaice cu baterii

Invertoare pentru sisteme fotovoltaice cu baterii
Sistemele fotovoltaice cu baterii ( pentru zone izolate, cabane) pot alimenta consumatori de curent alternativ la 220V printr-un echipament numit Invertor. Rolul invertorului, denumit si invertor cu baterii, invertor solar, invertor 12V 220V este de a asigura energia necesara consumatorilor la 220V avand caracteristica principala tipul de unda – invertor unda pura sau invertor unda modificata.

Vom analiza principalii parametri care definesc un invertor:

1.Tipul de unda. Invertoarele unda pura sau sinus pur au caracteristici similare cu reteaua nationala si pot alimenta orice tip de echipament, chiar si cele mai sensibile echipamente audio. Invertoarele unda modificata sunt mai ieftine dar nu pot alimenta echipamente audio de fidelitate inalta, echipamente cu cu motoare, iluminat fluorescent, echipament de precizie sau medicale. Invertoarele unda modificata pot fi folosite in sistemele cu buget redus pentru iluminat cu led, laptopuri, TV.
2. Abaterea de la unda pura THD. Valori care tind spre 0% ale THD arata un invertor cu o unda pura de calitate. Un invertor unda pura are THD mai mic de 5% in timp ce un invertor unda modificata are 10% si 40% THD.

3.Puterea nominala a invertorului– un invertor trebuie sa asigure functionarea simultana a mai multor consumatori. Aceasta caracteristica este a sistemului fotovoltaic si se va determina la dimensionarea sistemului. Nu veti putea alimenta ulterior consumatori care depasesc aceasta putere aleasa. Nu exista nicio legatura intre puterea panourilor fotovoltaice din sistem si puterea nominala a invertorului !

4.Tensiunea bancului de baterii solare.Invertoarele sunt alimentate direct din bancul de baterii nu din regulatoarele de incarcare ( controlerele solare) . Dupa tensiunea bateriilor sunt invertoare de 12V, 24V, 48V. In sistemele fotovoltaice mici se gasesc invertoare la 12V cu puteri mici in timp ce in sistemele mari vom gasi invertoare cu puteri mari si tensiune de 48V.

5.Puterea de start sau Puterea maxima – Este puterea pe care o poate asigura invertorul pe o perioada scurta la pornirea sarcinilor inductive- motoarelor. Aceasta putere maxima a invertorului este data in functie de timpul de utilizare care este de ordinul secundelor sau milisecundelor. Nu considerati puterea maxima ca fiind puterea nominala a invertorului.

6.Consumul in standby- este energia consumata de invertor in standby ( fara sa alimenteze vreun consummator) si este importanta in cadrul unui sistem fotovoltaic pe baterii. Invertoarele noi au prevazute sisteme de economisire ) POWER SAVE MODE.
In acest mod invertorul cauta la 2 secunde consumatorii pe care ii are de alimentat. Consumatorii cu puteri mari in standby sunt de evitat in cadrul sistemelor fotovoltaice pe baterii pt a evita consumul inutil.

7.Pornirea automata a generatoarelor. Anumite tipuri de invertoare permit pornirea automata a generatorului in cazul lipsei de energie in sistem.

8.Sistem de monitorizare. Anumite tipuri de invertoare permit inregistrarea parametrilor pentru o monitorizare corecta a starii de functionare a sistemului si pentru depanare.

9.Telecomanda. Este posibil ca invertorul sa permita conectarea unui sistem extern de monitorizare si modificare al parametrilor.