Baterii Solare

Baterii Solare

Bateriile solare sunt acumulatori cu numar ridicat de cicli de functionare tip deep cycle. Bateriile folosite in aplicatiile solare pot fi acid FLA (flooded) sau sigilate VRLA. Bateriile solare VRLA sunt de tip AGM sau GEL. Tipul de baterie este important la setarea regulatorului de incarcare deoarece parametrii de incarcare difera de la un tip de acumulator solar la altul.

1
baterii solare capacitate 200ah
ordoneaza dupa:
comanda rapida 2:
0738 756 454
comanda rapida 1:
0799 818 330
Baterie solara VRLA 200Ah
NOU

Baterie ( acumulator ) VRLA tip deep cycle destinata sistemelor fotovo...
284,23 €1.682 lei
lipsa stoc
Detalii
1
baterii solare capacitate 200ah
INFO: preturile in Euro NU includ TVA, cele in Lei includ TVA

Baterii Solare

Baterii Solare
Bateriile solare sau acumulatorii solari sunt componenta de baza cand trebuie sa dimensionezi un sistem fotovoltaic sau un sistem fotovoltaic hibrid pentru zone izolate. Bateriile solare au rolul de a inmagazina energia produsa in timpul zilei de panourile fotovoltaice sau de turbine eoliane in perioadele cu vant suficient si de a o reda sistemului pe perioada noptii sau in cazul in care productia nu este suficienta. Bateriile de acumulatori pentru sisteme fotovoltaice, eoliene sau hibride sunt de constructie speciala, fara intretinere si suporta un numar mare de cicluri de incarcare-descarcare.

Bateriile plumb-acid continua sa reprezinte principala optiune pentru stocarea energie, avind avantajul ca pot elibera o cantitate foarte mare de energie intr-un interval foarte scurt de timp putind suporta curenti foarte mari. Bateriile plumb-acid utilizate in sistemele fotovoltaice, eoliene sau hibride sunt incapsulate si nu necesita completare cu apa si intretinere, supapa regulatoare (VLRA) realizind recombinarea oxigenului si a hidrogenului rezultati in urma reactiilor chimice de la nivelul anodului si catodului.
Temperatura optima de functionare a unei bateri de acumulatori acid-plumb este 5C - 20C si influenteaza direct durata de viata a bateriei. In cazul in care bateriile de acumulatori functioneaza la temperaturi superioare acestui domeniu, durata de serviciu se reduce drastic, iar la temperaturi inferioare se reduce capacitatea de acumulare. In afara intervalului optim de temperatura este necesara de asemenea, compensarea tensiunii de incarcare cu temperature, lucru realizat de regulatoarele de incarcare cu senzor de temperature (vezi Controlere de incarcare). 
Bateriile solare plumb-acid au electrolitul din acid sulfuric diluat cu apa in stare lichida in bateriile clasice (electrolit lichid), retinut prin efectul capilar in separatoare din fibra de sticla sau silicat de bor (baterii AGM) sau retinut in Gel (baterii cu Gel). 
Bateriile solare AGM au separatoarele montate rigid, rezista foarte bine la socuri si vibratii, iar electrolitul nu se varsa nici daca bateriile sunt rasturnate. Pentru ca nu contin elemente care ingheata pot fi utilizate la temperaturi extrem de scazute. Desi din punct de vedere al electrolitului sunt similare cu bateriile cu gel, bateriile AGM au tensiunea si algoritmul de incarcare aceleasi ca si pentru bateriile clasice.
Bateriile cu Gel au electrolitul sub forma unei mase viscoase si imobile avind acidul sulfuric retinut in Gel. Pot fi instalate in orice pozitie, au rezistenta mare la temperaturi scazute, socuri si vibratii, dar necesita tensiuni de incarcare mai mici decit in cazul bateriilor din clasa lichid si de asemenea nu necesita incarcare de egalizare.

Incarcarea bateriilor solare se realizeaza de catre panourile solare, tubine eoliene sau alte surse de energie prin controlerele ( regulatoarele ) de incarcare din sistem. Rolul regulatoarelor  de incarcare este de a proteja si extinde perioada de utilizare a bateriilor solare. La controlerele de incarcare de generatie noua se pot seta tipurile de baterii solare pentru o incarcare optima ( acid, AGM sau GEL).
Regulatoarelede incarcare au 3 cicli de baza pe perioada incarcarii acumulatorilor solari:
  • Faza de BULK ( Prima etapa a incarcarii – current de incarcare maxim iar tensiunea creste gradual pana la 14.4V-14.6V. Cand se atinge aceasta tensiune se incheie faza de Bulk ).
  • Faza de absorbtie ( Tensiunea este mentinuta la nivel de bulk dar curentul scade pe perioada incarcarii).
  • Faza de FLOAT ( ultima faza a incarcarii, de eliminare a gazelor produse la incarcare, tensiunea scade catre 13.4V-13.8V)

Compatibilitate invertor MPPSOLAR si baterie Pylontech

Compatibilitate invertor MPPSOLAR si baterie Pylontech

Compatibilitate MPPSolar cu BATERIE LITIU Pylontech pentru invertor hibrid MPI

Instalarea bateriei solare cu lithium se face prin montarea in invertor a unei interfete in INTELIGENT SLOT


Compatibilitate MPPSolar cu BATERIE LITIU Pylontech pentru invertoare offgrid sau invertoare ongrid fara injectie in retea - MPPSOLAR GK sau MK

Aceste modele noi de invertoare au deja slotul pt BMS din fabricatie,


COMPATIBILITATE MPPSOLAR CU BATERIE PYLONTECH PENTRU INVERTOARE OFFGRID  - MPPSOLAR PIP cu 48V